pühapäev, 13. november 2011

Tiigrikeeks

Head isadepäeva kõikidele isadele!
See tiigrikeeks ehk marmorkeeks sai valmistatud tänaseks isadepäevaks. Kuigi ma pole väga suur keeksisõber, pean siiski tunnistama, et see keeks maitses mulle väga. Ja välimus räägib enda eest. Kiitusi jagasid ka kõik teised sööjad.

Keeksile vajad:
  • 200 g toasooja võid
  • 200 g suhkrut
  • 4 muna
  • 250 g jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 6 spl piima
  • 100 g tumedat šokolaadi
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa edasi vahustades munad. Sulata kuumaveevannil šokolaad ning jäta jahtuma. Lisa kuivained ning piim või-suhkrusegule ja sega läbi. Vala pool tainast teise kaussi ja sega šokolaadiga. Kalla võiga määritud keeksivormi põhja pool heledat tainast, kata poole šokolaaditainaga, seejärel ülejäänud hele tainas ja kõige peale vala šokolaaditainas. Sega tainakihid pulga või kahvliotsaga kergelt läbi. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes tund aega. Kontrolli keeksi küpsust tikuga.


Retsepti leidsin Perenaine.ee lehelt, kuid muutsin jahu ja šokolaadikoguseid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar