teisipäev, 21. detsember 2010

Jõhvikatega beseerull jõululauale


Taigen:
10 munavalget
100 g purustatud pähkleid
400 g suhkrut
100 g jahu
3 spl kakaod

Täidis:
200 g purustatud jõhvikaid
400 g kohupiima või toorjuustu
300 g 35%-list vahukoort
100 g suhkrut

Valmistamine:
Vahusta munavalged, sega kuivained. Lisa kuivained ettevaatlikult segades munavalgevahule. Saadud taigen vala suurele ahjuplaadile ning aja laiali nii, et paksus oleks 1-1,5 cm(sellest kogusest saab poolteist plaaditäit). Küpseta 175 kraadi juures umbes 15 minutit. Kummuta kook küpsetuspaberile nii, et alumine pool jääb ülespoole. Kreemi jaoks vahusta pool suhkrukogusest, kohupiim(toorjuust) ja vahukoor. Purustatud jõhvikad sega ülejäänud suhkruga ning saadud toormoos lisa kreemile. Määri täidis jahtunud beseepõhjale ja keera ettevaatlikult rulli. Pista mõneks tunniks külmkappi. Kui on kiire võib ka kohe serveerida. Kaunista tuhksuhkru ja röstitud mandlilaastudega.

2 kommentaari:

  1. Kas sa oskad öelda, mitu tükki sellest kogusest saab? Kas tegid siis ühe suure rulli ja ühe nö pooliku?

    VastaKustuta
  2. Sellest kogusest saab ühe suure rulli ja teise poole väiksema. Ehk siis küpsetada tuleb üks suur plaaditäis ja teine poolik. Kogus on selline, kuna antud retsept on mõeldud suuremale plaadile kui tavalised ahjuplaadid. Muidugi kui viitsimist on võid ju koguse ümber arvestada selliselt, et tuleks ainult üks rull.

    VastaKustuta